);
geluk

‘Geluk vinden’, ‘gelukkig worden’, ‘geluk zoeken’. Je hoeft het maar in te typen op je computer en voilà! Een cursus hier, een training daar, een goeroe hier en jouw zoektocht is klaar! Legio mogelijkheden zijn er beschikbaar voor jou om gelukkig te worden. Misschien duik je volop in een cursus, ervaar je even een opleving en kom je erachter dat je jouw geluksgevoelens niet kunt vasthouden. Vervolgens ga je misschien weer verder in jouw zoektocht naar geluk. Opgeven is een no-go, we gaan door tot aan het gaatje, want vinden zullen we het. Maar, is het waar? Ga je vinden wat je zoekt als je er te hard je best voor doet? Of maakt het ‘te hard zoeken naar geluk’ je juist ongelukkig? Voor mij persoonlijk zou het laatste gelden. Wat zouden we nu kunnen doen in dit proces om er een wat aangenamere reis van te maken? Hieronder deel ik graag mijn tips met je over het ‘fenomeen’ geluk.  Bron: Mijn artikel in de Wendyonline maand December 2019: https://www.wendyonline.nl/transformatiecoach-wendi-met-deze-tips-vindt-jij-jouw-geluk/?fbclid=IwAR3VU0Tn0u1OQSqddtlHWmNnbszWsv-pAseULD9m4ulRANsVK-0ZH3r1Piw

Tip 1: Stop met zoeken naar geluk 

Als je het gevoel hebt dat je het merendeel van je leven zoekt naar ‘geluk’ en het lukt je niet, ‘stop’ er dan alsjeblieft mee. Als de manier waarop je het tot nu deed voor je gewerkt zou hebben, dan had je het allang gevonden. Begrijp me niet verkeerd, het is je bestaansrecht om jezelf goed te voelen en een bevredigend leven voor jezelf te creëren. Maar de tendens van nu, is dat het lijkt alsof gelukkig zijn het doel is! We kunnen het allemaal bereiken, mits we maar dit of dat doen. Je zou zelfs de neiging kunnen hebben om te denken dat er van alles mis met je is, omdat je niet bij dat ultieme geluksgevoel kunt komen. Vergeet niet dat ‘je gelukkig voelen’ een staat van zijn is. Soms ben je het wel en soms wat minder. Het is net als schuim in je handen. Probeer daar maar eens in te knijpen om het vast te houden. Dat gaat niet. Dus, zullen we de druk eraf halen en het woord ‘geluk’ vervangen door ‘tevreden’ zijn. Voelt dit lichter voor je?

Tip 2: Verbinding met jezelf

Zoals jullie inmiddels van mij weten, heb ik het altijd over de verbinding met jezelf. Deze is zo belangrijk om met zachtheid naar jezelf te kijken. Sommigen denken pas gelukkig te zijn als ze de beste versie van zichzelf zijn, maar is dat zo? Hiermee impliceer je dat je ‘niet goed genoeg bent’ zoals je bent en dat zorgt alleen maar voor meer onrust. Is het meest dappere wat je doen kunt niet het accepteren van wie je bent met al je imperfecte kanten? Perfectie bestaat namelijk niet. Mocht je een bepaalde strengheid bespeuren richting jezelf, probeer daar dan naar te kijken. Wat mij betreft, mag je je zevenmijlspumps soms even terug in de kast zetten en wat vaker je pantoffeltjes aandoen.

Tip 3: Laat het beeld los over wat geluk inhoudt

Soms kunnen we denken dat: ‘Als ik dit heb bereikt, dan pas ben ik gelukkig!’ Helaas werkt het niet altijd zo in de praktijk. In wezen hang je jouw geluk op aan een door jou gecreëerd beeld wat in de toekomst ligt. Als we denken dat het geluk daar ligt en niet hier, dan creëren we vanuit een schaarste-energie en van die schaarste trekken we meer aan. Het leven is veranderlijk en jij bent veranderlijk. Het is soms zeer verhelderend dat het geluk wat we denken te vinden als we zijn waar we willen zijn, toch anders wordt ervaren. Elke ervaring brengt je steeds dichter bij jezelf, waardoor je jouw waarheid altijd weer kunt herdefiniëren. Hieruit kun je concluderen dat het niet om het doel gaat. Het is de weg ernaar toe die ons steeds meer in verbinding met onszelf brengt om te gaan ondervinden wat echt bij ons past. Wat nu als dat in een hele andere vorm is, dan je denkt dat het is? Het zou zomaar eens kunnen bijdragen aan gelukkige gevoelens 😉

Tip 4: Zingeving

Als je betekenis geeft aan jouw leven en dat van anderen, dan is er zingeving. Als je gewoon kunt zijn wie je bent en jouw mooie kwaliteiten kunt inzetten, dan is dat fantastisch! Doe meer van de dingen waar jij je goed bij voelt en wat je gemakkelijk afgaat. Je hoeft niet ver te zoeken, het is soms dichterbij dan je denkt. Als je daarbij ook iets moois kunt betekenen voor anderen, dan dien je het grotere geheel en dat heeft een positieve invloed op je welzijn. Jij hebt iets te geven aan de wereld. Je ziel zal je dankbaar zijn, zij wil niets liever dan dat jij jouw licht laat schijnen op welke manier en in welke vorm dan ook.

 Tip 5: Doe alles wat jouw energie-level omhoog brengt

Probeer je over te geven aan de fases van het leven en zorg in de tussentijd goed voor jouw energielichaam. Hoe hoger jouw energie-level is (jouw vibratie), hoe beter je je gaat voelen. Ga onderzoeken wat voor jou bijdraagt aan meer balans op fysiek, mentaal, emotioneel of energetisch vlak en kijk goed naar de factoren die het tegenovergestelde doen. Het maakt niet uit op welk gebied je begint, iets in jou weet wel waar te beginnen. Vergeet ook niet om zo nu en dan om jezelf te lachen. Zelfspot is een groot goed en lachen is het beste medicijn.

Tip 6: Blijf bij jezelf

Geloof niet alles wat je ziet of leest op Social Media. Niet alles is altijd wat het lijkt. Wat voor de ander werkt, hoeft voor jou niet te werken en vice versa. Neem mee wat jou kan ondersteunen en wat je aanspreekt, maar blijf in contact met jouw waarheid. Wil je wat meer in de overgave zitten tijdens dit proces, dan neem ik je mee in de prachtige woorden van onze genie Toon Hermans:

 Geluk

Hij zocht het geluk, het grote het

Hij zocht, maar hij vond het niet

En vele malen stond hij met een kluitje in het riet

Hij zocht het geluk in het dal, aan de top

Maar werd het zoeken moe

Eerst toen hij zei: ‘ik geef het op’

Toen kwam het naar hem toe.

Blijf jezelf altijd het beste gunnen en blijf gaan voor je dromen. Vergeet niet te kijken naar de dingen die goed gaan en waarover je tevreden bent. Het zijn de kleine dingen die kunnen bijdragen aan het ervaren van meer positieve gevoelens

Liefs Wendi 

Tekst copyright @WendiKastelijns

Niets van deze tekst mag gekopieerd worden. Alleen delen mvv deze website.