);

Durf te vertrouwen

Intuïtie!

We zijn er allemaal mee geboren. Maar luisteren naar je gevoel in de praktijk kan soms best lastig zijn. Vaak worden we zo in beslag genomen door ons denken, dat dit onze intuïtie vertroebelt. Het onderscheid leren maken tussen denken en voelen, kan soms best als een ‘struggle’ voelen. Denk ik het of voel ik het? Zie ik het nu helder of juist helemaal niet? Daarom is het niet meer dan normaal dat deze twijfel onrust met zich meebrengt. Wat zou je nu kunnen doen om jouw intuïtie iets te verscherpen, zodat je de voor jou juiste keuzes maakt? Lees hier 5 tips om jouw intuïtie te ontwikkelen.

TIP 1: Ben stil en luister
Mijn eerste tip is simpel, maar het is waar. Je intuïtieve gevoelens kunnen niet tot je komen als je niet luistert of als je te geforceerd gaat zitten en denkt: ‘Ja, kom maar op’, zeg het me maar’, ‘ik wil het nú weten’. Intuïtie laat zich niet pushen, zij stroomt. Onze intuïtie stuurt ons altijd signalen welke we nu eenmaal makkelijker opmerken als we in rust zijn én in het moment zijn. Deze momenten van stilte zijn essentieel om te kunnen waarnemen wat er door je heen gaat. Probeer in je leven momenten in te bouwen, waarin je in het hier en nu kunt zijn met jezelf. In de stilte laat je alle gevoelens, woorden en beelden tot je komen, zónder het te forceren.

TIP 2: Vertrouw
Eén van de grootste uitdagingen voor sommigen is om ook daadwerkelijk te vertrouwen op dat wat zich aandient. Het is een proces om te durven vertrouwen op jouw intuïtie én de wijze waarop het zich aandient te gaan herkennen. Maak je geen zorgen, want je intuïtie blijft spreken, hoe dan ook. Het is dat terugkerende stemmetje welke zich herhaaldelijk aandient en welke je op een gegeven moment niet meer kunt negeren. Oefening baart kunst dus, daar komen we weer, een beetje geduld met jezelf is een hele schone zaak!

TIP 3: Omring je met mensen waarbij jij jezelf kunt zijn
Omring je met mensen die een positieve invloed op je hebben. Mensen die je horen en zien en die het beste met je voor hebben, net zoals jij met hen. Waardeer die mensen om je heen die jou soms net datgene kunnen zeggen, wat jij nodig hebt zónder jou te zeggen wat jij ‘moet’ doen. Ben dus waakzaam welke personen en activiteiten je dichter bij jouw waarheid brengen en welke jou hier verder vanaf brengen. Probeer dit zónder oordeel te doen. Het is tenslotte jouw proces om je meer met jezelf te verbinden en juist dat proces kan zich alleen maar verdiepen door ervaringen en contacten met de ander

TIP 4: Besteed aandacht aan jouw dromen
Dromen is een manier van je hersenen om informatie te verwerken. Dromen voorzien je van waardevolle informatie die je in de waaktoestand wellicht over het hoofd hebt gezien. Voordat je gaat slapen, kun je de intentie zetten dat jouw oneindige wijsheid jou gaat voorzien van de juiste informatie. Sluit daarna je ogen en vertrouw erop dat je de juiste signalen gaat krijgen. Koop een leuk notitieboekje en schrijf alles op. Vervolgens geef je jezelf lekker de ruimte om te onderzoeken wat de signalen jou zeggen willen. Het gaat om jouw interpretatie. Niet wat de boeken je zeggen. 

TIP 5: Stem je rationele en intuïtieve kant op elkaar af
Finally, In het maken van keuzes is het heel belangrijk om een juiste balans te gaan vinden tussen je hoofd en je hart. Met andere woorden, je intuïtieve kant is enorm belangrijk voor het krijgen van inzichten, echter je rationele kant ook. Dat mooie breintje hebben we niet voor niets gekregen. Stem deze twee dus goed op elkaar af, zodat je uiteindelijk weet wat voor jou de volgende stap gaat zijn. Ga het onderzoeken, totdat jij vanbinnen voelt dat het okay is. Mocht ik het nog niet gezegd hebben, ook hier is geduld een schone zaak 🙂

Vergeet nooit dat er uiteindelijk niemand is die de waarheid zo kent, als jij! Heb je daar moeite mee op dit moment, dan weet je me te vinden.

Liefs,
Wendi

Tekst & quotes copyright @WendiKastelijns

Niets van deze tekst mag gekopieerd worden. Alleen delen mvv deze website. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *